Bli taxiföretagare

Bli taxiföretagare

Vill du bli taxiföretagare? Taxiföretagare är verksamma i servicebranschen där det är viktigt att hitta lämpliga lösningar för kunders transportbehov. I Finland finns det taxiföretag med varierande storlek. Största delen sysselsätter företagaren och en eller två anställda. I allmänhet kör företagarna alltså själva taxi i sina företag.

Taxiföretagande är en kombination av frihet och ansvar. Det erbjuder en fin möjlighet att styra företagandet i en önskad riktning. Taxiföretagande är därför verksamhet som får företagarens personliga drag. En del företagare väljer att samarbeta med ett större taxivarumärke, vilket innebär att bland annat företagsimagen och servicelöftet är färdigt uttänkta.

En företagare lämnas inte ensam

Suomen Taksiliitto är taxiföretagarnas organisation, som bevakar företagarnas intressen, erbjuder sina medlemmar mångsidiga experttjänster och andra prisvärdiga förmåner som stöder företagandet. I och med medlemskapet blir du en del av gemenskapen, där du kan träffa andra aktörer i branschen och få din röst hörd. Välkommen!

Bli medlem

Råd för nya företagare

Det kan verka svårt och byråkratiskt att bli företagare. Vi har tagit fram stödmaterial för nya företagare med vars hjälp du kan planera din taxiverksamhet och finslipa detaljer som hjälper dig vidare.

Materialet omfattar handboken Tie taksiyrittäjäksi – Opas yrityksen perustamiseen och en skräddarsydd affärsplan för taxiföretagare. Boken kan köpas i vår nätbutik.

Shoppa i butiken